Peru

Recent nieuws

Viva Peru!


In Peru wordt deze week, 28 juli wel te verstaan, de onafhankelijkheidsdag gevierd. De scholen besteden hier veel aandacht aan en zo ook op Brazos Abiertos gebeurde dat.
De kinderen kwamen verkleed in typische kledij van een bepaalde zone van Peru en de moeder hadden het daarbij horende gerecht gekookt. Zo zaten we weer flink aan de lunch met zo’n 4 voorgeschotelde gerechten die we toch echt moesten proeven.

Sommige daarvan, zoals een soort gelij van kalebas gemaakt, was op het houtvuur klaargemaakt. Op houtvuur koken vindt men lekkerder hier en praktischer; het gaat sneller dan op een fornuis.
Wijzelf genoten het meest van de optredens van de kinderen. Sommige moeders hadden klederdracht gehuurd of zelf iets moois in elkaar gezet.

Viva Peru!


Groeten uit Lima (juli 2017)

Dag lieve mensen,
 
Een hartelijke groet vanuit Lima. 
Voor degenen die vakantie hebben of op vakantie zijn; een fijne tijd toegewenst! En voor de rest natuurlijk ook 🙂
 
Hier is het vakantie en ook helemaal niet…..
  • Momenteel krijgen we veel bezoek; teams, geïnteresseerden etc.
  • We zijn dankbaar; de woensdag bijbelstudie wordt trouw bezocht en de groep groeit. Ook zijn we dankbaar voor de gezinnen die getuigen van de positieve veranderingen als gevolg van de verkregen hulp en voor de dagelijkse dagopening die door zo’n 20 man/vrouw wordt bezocht. 
  • We hebben een heerlijke en mooie week gehad met de ouders van Ria op bezoek. 
  • Alle 60 Brazos Abiertos kinderen konden op schoolreis naar de dierentuin dankzij een donatie. Fantastisch was het, een voor velen onvergetelijke herinnering.
  • Er zijn fixe uitdagingen; de plannen voor de nieuwbouw als ook de felle aanvallen die we deze week ervoeren vanuit de tegenstander. We vragen jullie gebed hiervoor.
En de kids Bosch?
Die zijn 6 weken vrij. Nederlandse les, spelen, touwtje springen, meehelpen, spinners verkopen, bakken, Roblox….ze vermaken zich. Met de nodige hulp gaan ze diverse uitdagingen graag aan.
Zo verkochten ze deze week cake op het voetbalveld. Van de opbrengst kan een arm jongetje een week lang zijn reiskosten naar school betalen. En er worden grenzen verlegd…..
Zo mochten ze deze week met de bus naar huis reizen vanaf het werk. Met 3 sol (nog geen euro) op zak kregen ze het voor elkaar om met de taxi thuis te komen. Wat waren we blij dat ze een betrouwbare chauffeur hadden getroffen…
 
We zijn dankbaar voor God’s zorg en bescherming iedere dag weer.
Ook jullie hartelijk dank voor jullie steun en meeleven.
 
Een warme groet van Jordi en Ria, Timo, Joah en Hanna Elena Bosch

Weekbericht 28-2017

 
De vrouwengroep van Brazos Abiertos wordt wekelijks goed bezocht.
Deze week werden Allison en Juana in het zonnetje gezet.
Juana is een van de vrouwen uit de wijk.
 
Allison werkt al jaren mee als vrijwilligster en is hoogzwanger. En ook dat wordt gevierd, met een baby shower.
 
 
Iedereen droeg haar steentje bij wat zorgde voor een zeer geslaagde ochtend.

Weekbericht 26-2017

Op schoolreis!

Alles 60 kinderen zijn de afgelopen week op schoolreisje geweest. Een waar feest!
Dankzij een sponsor, een groep Colombianen die in Peru wonen, was het mogelijk om alle leerlingen van Brazos Abiertos mee naar de dierentuin te nemen. Het was voor hen maar ook voor de juffen en de moeders die meehielpen een onvergetelijke ervaring.


Nieuwsbrief mei 2017


Een HARTelijke groet

En dank voor jullie trouwe steun en meeleven. Hierdoor kunnen we de programma’s/bouwstenen blijven aanbieden aan families in de armste wijken van Lima.
Niet alleen het werk draait door maar ook wij als gezin kunnen hierdoor redelijk in ons onderhoud voorzien.
Scholen, huishuur en gezondheidszorg zijn de grootste kosten voor een gezin als wij, in Lima.
We zijn dankbaar dat we een achterban hebben die het werk en leven hier mogelijk maakt.

Heeft u even tijd voor mij?

Vraagt een moeder na afloop van de wekelijkse woensdag avond gebedsdienst.
We kennen haar en haar gezin al 6 jaar. Een fijn gezin, dachten we…..
Ze vertelt dat haar man haar al jaren mishandeld en dat ze op het punt staat om met haar 4 kinderen van hem weg te gaan.

Dit is niet de enige schrijnende hulpvraag deze week….

We zijn dankbaar dat we in deze wijk waar zo’n 10.000 mensen wonen, een punt van Licht en Hoop mogen zijn.

Marina

Marina, een van de trouwe gezichten bij de vrouwengroep, is bevallen van een tweede kindje, een dochter.

Recent werd vastgesteld dat het meisje het syndroom van Down heeft. Terwijl Marina ons een bord soep serveert, verteld ze dat ze somber is en vermoeid.
Haar 8 weken oude dochtertje heeft medische problemen en groeit nauwelijks. Hierdoor heeft ze veel medische afspraken en moet ze soms om 5 uur ’s morgens al op pad om om 7 uur in het ziekenhuis te kunnen zijn.
Haar man werkt iedere dag als vrachtwagen chauffeur. Om 3 uur ’s nachts gaat hij naar zijn werk en komt ’s avonds rond 8 uur pas weer thuis.
Ons bezoek aan haar fleurt haar dag op. Ze bedankt ons wel een paar keer….

We zien haar met haar gezin steeds vaker tijdens de wekelijkse kerk- en gebeds- dienst.

Onderwijs voor volwassenen

Biedt volwassenen uit de wijk de kans om hun lagere of middelbare school af te maken. Slechts 1 ochtend les @ Brazos Abiertos en verder thuisstudie.
Het is intussen een groep van zo’n 30 mannen en vrouwen.

Noodhulp

Peru heeft het zwaar te verduren gehad de afgelopen maanden. Het was fijn om een steentje bij te kunnen dragen en noodhulp te verlenen in de vorm van ‘handen uit de mouwen’, maar ook door water en voedsel te geven aan hen die het hard nodig hadden.
Dank voor jullie gebed en giften.

Verhuizen of bouwen…

We zijn er nog steeds niet uit. Het liefst zouden we beginnen met de bouw van een definitief gebouw, waar de tekeningen en plannen zo goed als klaar voor zijn. We krijgen echter nog geen vergunning. ‘Gewoon beginnen….’ is wat de Peruaan zegt. Omdat er veel geld mee gemoeid is, lijkt ons dit nu nog geen verstandig besluit.
Jordi hoopt binnenkort een gesprek met de burgemeester van Cieneguilla te hebben.
We vragen jullie gebed hiervoor. Met de Peruaanse bureaucratie is dit geen gemakkelijke klus.

Blij…

Dat word je vanzelf als je door de kleuterschool van Brazos Abiertos loopt of ’s middags bij de huiswerk begeleiding binnen stapt.
Op dit moment hebben ruim 35 kinderen een sponsor. Voor 30 kinderen zoeken we nog sponsoren.
Sinds kort komt er een 3 jarig meisje met het syndroom van Down naar school.
We zijn dankbaar voor onze toegewijde staf. Dat geldt ook voor de tienerstaf die niet alleen iedere zaterdag een programma aanbieden, maar de tieners ook persoonlijk proberen te coachen.

En wijzelf… krijgen gezinsuitbreiding

Het gaat redelijk goed met ons. Jordi is recent een nieuwe therapie gestart voor zijn rug. De kinderen gaan met plezier naar school en spelen graag buiten met Amerikaanse en Peruaanse kinderen. Deze week zal Brenda bij ons komen wonen, een meisje van 10 die ons al jaren bekend is. Haar moeder is onlangs overleden. Na overleg met haar familie hebben wij als gezin besloten dat ze voorlopig bij ons mag komen wonen. Het is een ingrijpende verandering, ook voor Brenda. We vragen jullie gebed hiervoor.Older Entries »

Nieuws van de Boschjes

Video Brazos Abiertos

 

Jordi en Ria Bosch werken samen met hun gezin in de sloppenwijken van Lima in Peru. Hier hebben zij de bediening Brazos Abiertos (open armen) opgezet; een bediening gericht op het herstel van het oorspronkelijke gezin, zoals God deze ooit heeft bedoeld.

Door de integrale benadering worden er diverse programma´s aangeboden: Zo is er een kleuterschool, buitenschoolse opvang, tienerwerk, vrouwenwerk, kerk en meer.
Alle mensen worden hier met open armen ontvangen, zoals Jezus dit ook zou doen! Er is veel mishandeling, misbruik en armoede. De gebroken gezinnen hebben vaak veel moeite om in hun levensbehoeften te voorzien. Het ontbreekt hen aan hoop, dat er ooit verandering komt in hun situatie, maar Jezus ziet hen en is met ontferming over hen bewogen.

Stichting Shailoh is de Nederlandse stichting, van waaruit fondsen worden geworven voor Brazos Abiertos in Peru. Meer informatie over de stichtingen vind je op www.shailoh.org en www.brazosabiertos.net.

Eind 2016 is begonnen met een verhuizing van het schooltje naar het nieuw aangekochte terrein. In februari – de heetste maand van het jaar – worden met behulp van een Amerikaans hulpteam de gebouwen gedemonteerd en op de nieuwe plek weer opgebouwd. Op deze plek zal ook het definitieve gebouw worden opgebouwd. Een nieuwe schooldirecteur is aangenomen om het hele administratieve proces in goede banen te leiden. In maart 2018 zal er met uw steun een lagere school starten, een wens die al lang leeft. De directeur zal dit proces begeleiden/helpen opstarten. De lagere school zal aan zo’n 150 kinderen onderwijs gaan bieden. Uw gebed en financiën worden hier heel dringend voor gevraagd.

Als je dit leest, wil je dan bidden voor dit prachtige project? Heel speciaal voor wijsheid, helpende handen en financiën. Uit uw dankbaarheid aan God voor de hulp van mensen uit Peru zelf; ouders, scholen, kerken en bedrijven. Wat is het geweldig, dat 4 volwassenen hun middelbare school af konden maken (dankzij het educatieprogramma voor volwassenen, @brazos).

Mocht je zelf een tijdje mee willen helpen, schrijf dan aan de familie Bosch en vraag naar de mogelijkheden op jordi.ria@gmail.com.

Een speciaal gebed wordt gevraagd voor de familie Bosch: Jordi, Ria en hun kinderen. Zij staan in de zomer (onze winter!) van 2016/2017 paraat, maar met een zeer krappe bezetting. De kerkdiensten zullen doorgaan, het verdere werk ligt tot na de verhuizing even stil.

Foto presentaties

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Website van Shailo en Brazos Abiertos